Всесвітній день свободи преси
День кондитера
У 1993 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 3 травня Всесвітнім днем свободи преси (рішення 48/432 від 20 грудня). Дане рішення стало результатом роботи Генеральної конференції ЮНЕСКО, яка в резолюції 1991 року про «Сприяння забезпеченню свободи преси у світі» визнала, що вільна, плюралістична та незалежна преса є необхідним компонентом будь-якого демократичного суспільства.
Продовження:http://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=92, https://uk.wikipedia.org/wiki/Всесвітній_день_свободи_преси.
День Сонця
Сонце, вітер, морські хвилі і біомаса є енергетичною сировиною, яка постійно оточує нас і яку легко використовувати. Її не треба видобувати з землі. Вона не призводить до утворення радіоактивних відходів, а токсичних не дає зовсім. Це відновлювальна енергія.
Щоб привернути увагу до можливостей використання поновлюваних джерел енергії європейське відділення Міжнародного товариства сонячної енергії (МОСЕ) (ISES-Europe), починаючи з 1994 р., на добровільній основі організовує щорічний День Сонця.
Ентузіасти і професіонали, громадські організації та фірми по всій Європі організовують різного роду заходи, пов’язані з демонстрацією можливостей сонячної енергетики.
День кондитера
Багато хто з нас далеко не байдужі до різного роду солодощів і звичайно ж добре в цьому всьому знати розумну міру. Але не можна не відзначити той факт, що без солодощів, без кондитерських виробів і випічки важко уявити собі будь-яке свято. Будь яка радісна подія з нагоди супроводжується роботою кондитерів.
Офіційне міжнародне професійне свято кухарів і кулінарів було засновано за ініціативою Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств в 2004-му році. Дата святкування цього дня - 20-е жовтня. Разом з тим не можна не відзначити, що саме кондитерам вдається робити наше життя трішечки солодшим, вносячи в неї частинку непередаваною теплоти і затишку і вони цілком заслужили свій власний професійний святковий день. Примітно, що навіть сувора і прагматична Радянська влада, яка пішла, надавала кондитерській справі вельме високе значення.
Так - День кондитера, за версією проекту DilovaMova.com, пропонується відзначати 3-го травня. У день, коли в далекому 1932-му році постановою Ради Народних Комісарів був створений окремий Всесоюзний Науково-дослідний інститут кондитерської промисловості, який впритул зайнявся вивченням якісних властивостей промислової сировини і її раціональним використанням, скороченням втрат у виробництві, модернізацією та удосконаленням виробничого устаткування, використовуваного при виготовленні кондитерських виробів, а також поліпшенням якості продукції, що випускається, освоєнням нових видів, вдосконаленням методів контролю за їх якістю.
У цей День ми поспішаємо привітати всіх наших чудових кондитерів! Нехай і у вашому житті відбивається наша частинка тепла і любові! Спасибі Вам за смачні і приємні моменти, які ви даруєте всім нам! Зі святом Вас і творчих успіхів!
Джерело: http://www.dilovamova.com, інтернет , https://ru.wikipedia.org.
Джерело: http://www.dilovamova.com, інтернет , https://ru.wikipedia.org.
Немає коментарів:
Дописати коментар